Пари Сен Жермен победи Ница като гост с 2:0  в

...
Пари Сен Жермен победи Ница като гост с 2:0  в
Коментари Харесай

ПСЖ трудно пречупи Ница, Меси с гол и асистенция

Пари Сен Жермен победи Ница като посетител с 2:0   в мач от 30-я кръг на френската Лига 1. Попаденията за парижани бяха дело на Лионел Меси и Серхио Рамос, а аржентинската звезда асистира за попадението на испанския си сътрудник. С тази победа ПСЖ е към този момент с шест точки преднина на върха пред Ланс, до момента в който Ница остава осми с 45 пункта на сметката си.

В 11-а минута пристигна първата по-сериозна опция за отбелясване на гол, откакто Лионел Меси опита удар от разстояние, само че шутът бе слаб и не сътвори проблеми на Шмайхел, който улови умерено. Десетина минути по-късно Данило Перейра получи чудесна топка в наказателното поле, след което отскочи превъзходно, стреляйки с глава, само че кълбото се отклони от десния непряк дирек на Ница.

В 26-а минута Нуно Мендеш се измъкна в наказателното поле на съперника, след което отклони към свободия Лионел Меси, който не се поколеба незабавно да стреля с левия си крайник и не остави късмет на Шмайхел - 1:0 за ПСЖ.

В последната минута на постоянното време Ница имаше няколко благоприятни условия да изравни.  Първо Терем Морфи бе открит в наказателното поле, а нападателят стреля с глава, само че Донарума блесна с невероятна интервенция. Секунди по-късно Никола Пепе също остана очи в очи със стража на парижани, само че италианският вратар още веднъж показва свръхестествен инстикт, избивайки настрана.

Това бе и всичко по-интересно за първата част, след която ПСЖ води на Ница с 1:0.

В 51-а минута Данте бе на чудесна позиция, като можеше да означи, само че ударът му се отби от напречната греда. Късмет за ПСЖ! Секунди по-късно Никола Пепе бе открит на границата на пеналтерията, като овладя отлично топката и стреля без закъснение към долния ляв ъгъл, само че Донарума за следващ път се намеси, с цел да предотврати попадение във вратата си.

Двайсетина минути преди края Жан-Клер Тодибо от Ница се откъсна от персоналния си надзирател и засече центриране от ъглов удар, само че положителното му отиграване с глава към левия ъгъл беше брилянтно избавено от вратаря.

В 76-а минута Серхио Рамос скочи най-високо в наказателното поле, след съвършено центриране от ъглов удар от Меси, а ударът на испанеца се отби от земята и попадна във вътрешната страна на лявата греда зад тила на вратаря - 2:0 за ПСЖ.

Това бе и всичко по забавно в конфликта, като ПСЖ се наложи с 2:0 в гостуването си на Ница.

Ница е в превъзходна форма, като последната загуба на тима във всички шампионати датира от януари месец. Тимът се бори за присъединяване в евротурнирите, като всяка точка до края на сезона ще бъде скъпа. Ница има единствено 26 позволени гола в шампионата, което е второто най-хубаво достижение от всички тимове.

Пари Сен Жермен е раздиран от проблеми отвън терена, които стават все по-големи след отпадането на парижани от Шампионска лига от отбора на Байерн Мюнхен. Гигантът от " Парк де пренс " води единствено с три точки на върха пред втория Ланс, само че е и с мач по-малко, като ще има опция да усили преднината си.

Стартови сформира: 

Ница:  1. Каспер Шмайхел, 4. Данте, 55. Юсуф Ндайишимийе, 25. Жан-Клер Тодибо, 26. Мелвин Бард, 28. Хишам Будауи, 19. Кефрен Тюрам, 33. Антоан Менди, 16. Аарън Рамзи, 29. Никола Пепе, 9. Терем Мофи

Треньор:  Дидие Дигар

ПСЖ:  99. Джанлуиджи Донарума, 4. Серхио Рамос, 5. Маркиньос, 15. Данило Перейра, 25. Нуно Мендеш, 28. Карлос Солер, 18. Ренато Санчес, 17. Витиня, 2. Ашраф Хакими, 7. Килиан Мбапе, 30. Лионел Меси

Треньор:  Кристоф Галтие
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР